Drukuj
Kategoria: przepisy
Odsłony: 3942

IMG 9693

Składniki

Przygotowanie

  1. Na samym początku rozpuszczamy 2 galaretki brzoskwiniowe w ½ litra gorącej wody, można to wykonać wcześniej, ponieważ galaretka długo stygnie. Zagotowujemy ⅓ szklanki wody i rozpuszczamy w niej 2 łyżki żelatyny. Śmietanę razem z cukrem pudrem ubijamy mikserem na sztywno, dodajemy serki i razem miksujemy. Następnie, miksując na wolnych obrotach dolewamy jeszcze ciepłą żelatynę. Przygotowujemy tortownice o minimalnej szerokości 28 centymetrów. Wykładamy dół biszkoptami, a na nie wylewamy masę sernikową, wyrównujemy i całość wkładamy do lodówki.

  2. Czekamy, aż masa serowa stężeje, a galaretka będzie zimna, ale nie "ścięta". Brzoskwinie kroimy na plasterki i układamy na masie serowej. Następnie całość zalewamy galaretką i zostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny. Gotowe.