Nasza Szkoła słynie z przyjaznej atmosfery. Warto pamiętać, że tworzymy ją sami, a konkretnie sposób w jaki odnosimy się do innych. Trudno jednak dbać o innych, gdy nie zadbamy uprzednio o samych siebie. Dlatego prezentujemy najlepsze przepisy kulinarne Rady Pedagogicznej - wypróbujcie je śmiało, dostarczą Wam wiele radości. Smacznego!

 

Składniki

  • 1/2 kg bobu

  • 1 mała czerwona cebula

  • 10 szt. suszonych pomidorów

  • 1-2 ząbki czosnku

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • 2 łyżki oliwy bazyliowej ( lub zwykłej z posiekanymi listkami bazylii)

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie

Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku i przelewamy zimną wodą. Obieramy ze skórki. Cebulę kroimy w małą kostkę - podobnie pomidory. Dodajemy do bobu. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy powstały sos solą i pieprzem i polewamy sałatkę. Mieszamy i gotowe :)
Smacznego!

Back to top